+31 (0)38 2000 153
info@drten.nl

Handelsmissie minister Ploumen is basis samenwerking Dr Ten in Indiase krottenwijk

Op 3 september j.l. werd in de nabijheid van Minister Ploumen een overeenkomst getekend tussen World Vision en Dr Ten BV, tijdens het Trade Dinner van de Nederlandse Handelsmissie van minister Ploumen in India.

De twee organisaties bundelen hun expertise, kennis en middelen om de toegang tot schoon water, gezonde voeding en energie te verbeteren voor de meest kwetsbare kinderen in de sloppenwijk.
De Nederlandse Handelsmissie met minister Ploumen in India heeft een goede basis gelegd voor een Aid-To-Trade samenwerking in de komende jaren met World Vision en Dr Ten BV. Ook veel andere Indiase bedrijven en Nederlandse organisaties zoals o.a. de TU Delft zijn betrokken. Gezamenlijk willen de partijen tot een uitrol van nieuwste Nederlandse water, energie en food innovaties komen. Een krachtig Aid-to-Trade traject in geheel India is de doelstelling, te beginnen in Mumbai.

Schoon water Dharavi
Dr Ten BV en de TU Delft ontwikkelden een nieuw waterproduct, dat voor enkele euro’s ca. 10 liter zout water tot zoet water kan maken. Ook ontwikkeld Dr Ten BV een nieuwe batterij voor opslag van zonne-energie en gezonde ingrediënten voor babyvoeding. De nieuwe producten worden in het vervolgtraject onderworpen aan lokaal veldonderzoek, waarbij ook zaken als productie en acceptatie worden bekeken met aansluitend handel. Een vooruitstrevende en vernieuwende samenwerking ook om kindersterfte als gevolg van diaree tegen te gaan. “Door het gebrek aan schoon water en hygiëne is het aantal sterfgevallen onder kinderen enorm en daarom wil World Vision in samenwerking met Dr Ten de verkrijgbaarheid van schoon water in Dharavi verbeteren. ” Aldus Ruud van Eijle, directeur World Vision Nederland.

Minister Ploumen: “De activiteiten van organisaties zoals Dr Ten, Mayan, Tata, TU Delft en World Vision om India van slimme water-, food-, en energie producten te voorzien, draag ik een warm hart toe. Het is niet alleen een kans voor de kansarmen, maar ook voor betrokken organisaties om te groeien!”

Reacties geven gesloten.