+31 (0)38 2000 153
info@drten.nl

Energie

De ontwikkelingen in energieland gaan razendsnel, steeds meer elektrisch vervoer, stijgende prijzen van fossiele brandstoffen en een wereldbevolking die steeds meer consumeert. Dr Ten werkt aan oplossingen om massaal elektrisch te kunnen gaan rijden en om op ondere gebieden energie te besparen. Vanuit jarenlange ervaring ontwikkelt Dr Ten de nieuwste batterijen, brandstofcellen, dampverwarmers en energiezuinige aircosystemen. Ook scouten we kansrijke technologiën, initiëren we installatieprojecten en kunt u ons benaderen voor maatgerichte consultancy.

Recente Projecten

Water

Watervoorziening is op veel plaatsen in de wereld een groot probleem. Dr Ten werkt al jaren aan creatieve oplossingen voor goedkope decentrale watervoorziening. Zo is er de Waterdome, een product dat zout en brak water kan zuiveren door middel van zonlicht.

Daarnaast ontwikkelt Dr Ten nieuwe waterfilters en electrodialysesystemen voor irrigatie.
Dr Ten werkt in alle waterinnovaties nauw samen met diverse professionele analyse laboratoria in binnen- en buitenland.
Naast onze productontwikkeling kunt u ons benaderen voor maatgerichte consultancy.

Recente Projecten

Voeding

Gezonde voeding is van levensbelang, in de afgelopen jaren zijn er veel ongezonde ingrediënten in onze voeding verwerkt. Veel voedingsprocessen modificeren natuurlijke grondstoffen naar producten met ongezonde voedingswaarden. Bekende voorbeelden zijn, geharde vetten en allerlei ingrediënten met een E-nummer.
In de afgelopen jaren ontwikkelde Dr Ten diverse nieuwe en gezonde biolipiden op zuivelbasis. Door gebruik van deze lipiden kunnen sporters beter presteren, krijgen baby’s gezondere melk en bevatten tal van vetrijke producten zoals ijs en koek minder caloriën.
Naast onze productontwikkeling kunt u ons ook benaderen voor maatgerichte consultancy.

Recente Projecten

Sport

Oprichter en directeur Marnix ten Kortenaar is als ex-topsporter (schaatsen) en nu als wetenschaper al jaren betrokken bij sportinnovaties en productontwikkeling. Zo stond Marnix aan de wieg van de schaatsstrip en ontwikkelde hij de dunne schaats, met behulp van deze innovaties werden olympische gouden medailles behaald.
Ook ontwikkelde Dr Ten een nieuwe kunststof schaatsplaat, een biologisch ijsglijdmiddel en een ijscoating waardoor ijs minder vaak gedweild hoeft te worden en daardoor energiekosten lager uitvallen.
Naast onze productontwikkeling kunt u ons ook benaderen voor maatgerichte consultancy.

Recente Projecten