+31 (0)38 2000 153
info@drten.nl

Zeezout batterij

De zeezout batterij is een natuurlijke, schone batterij batterij geschikt voor de stationaire opslag van bv zonne-energie, windenergie of het tijdelijk opslaan van elektriciteit uit het net. Ook kan deze als laadpaal fungeren bij het opladen van elektrische auto’s. Recentelijk won de zeezout batterij de Jan Terlouw innovatieprijs. De batterij heeft zeezout als belangrijkste component en koolstof als electrode materiaal. Een batterij die in prototype testen al meer dan 7000 cycli draaide, volledig kan worden leeg geladen. Goedkope en schone materialen maken deze batterij tot de goedkoopste en schoonste batterij ter wereld.

De belangrijkste kenmerken

  • Zeezout als hoofd component
  • Volledig te ontladen
  • ca. 1-2 eurocent per kWh per laadcyclus
  • ca. 50 euro per kWh aan materiaalkosten, doelstelling 100 euro/kWh aanschafkosten
  • Schoon
  • ca. 90% power efficiëntie, huidig niveau ca. 30-40 Wh/kg, verbeteringen verwacht

Achtergrond

aia badge zeezoutbatterij-De zeezoutbatterij is een nieuwe batterij die in de afgelopen Jaren ontwikkeld door Dr Ten BV nadat uitvinder Dr Marnix ten Kortenaar in 2007 constateerde dat arme mensen in afgelegen gebieden in Afrika behoefte hadden aan een betere, goedkopere en schonere batterij voor de opslag van zonne-energie. De basis voor het werk werd reeds in 1994 gelegd toen ten Kortenaar afstudeerde in metaallucht batterijen. De batterij bestaat uit natuurlijke materialen en heeft zeezout als belangrijkste component. De batterij kan op maat worden geleverd en won recentelijk de Jan Terlouw innovatieprijs en de Blauwe Tulp Accenture Innovation Award.
Afrika1 Afrika2

Gebruiks scenario

Investering

Energieopslag is al jaren een snelgroeiende markt die door de toename in elektrisch vervoer Bent u als investeerder geïnteresseerd geraakt en wilt u graag de groei van de batterijproductie en distributie helpen versnellen? Dan is een gesprek met het team van de zeezoutbatterij wellicht een idee. Doel is namelijk om te komen massale productie en distributie van de batterijen met een bijbehorend degelijk return on investment voor u tot gevolg. We hopen samen met u te komen tot meerdere productielocaties wereldwijd.

Laatste Ontwikkelingen

Op dit moment wordt door het Dr Ten team hard gewerkt aan de ontwikkeling van productie, eerste commerciële demotesten. Productie wordt in eerste instantie opgezet in Nederland/België voor de Europese en Amerikaanse markt en in Israël voor de Oosterse markten en Afrika. Later kan ook overgang plaats vinden naar deze regio’s.

Levering demobatterijen en terug verdiensten

Als u niet wilt wachten tot de batterij standaard en voor de goedkoopste prijs kan worden geleverd vanuit massaproductie is een demobatterij wellicht iets voor u. U betaalt dan nog een hogere prijs voor de demobatterij dan straks mogelijk door het relatief grote aantal productie uren. De zeezout batterij wordt nog handgemaakt en op maat in demovorm geleverd. Echter, u kunt uw geld meervoudig terugverdienen doordat u bij nieuwe bestellingen steeds korting krijgt t.o.v. de dan geldende marktprijs. De hoogte van de korting hangt af van de totale hoeveelheid geïnvesteerd vermogen door het bedrijf. Meer info krijgt u door uw wensen kenbaar te maken via info@drten.nl.

Ondersteund door het INTERREG-programma: